perjantai 8. helmikuuta 2019

Viikki 31-01-2000Puhdistamolla näkyi vain sinisorsia, ei muita vesilintuja. Sen sijaan tolpan nokassa istui joku naakan-variksen kokoinen lintu, jota pikkulinnut ahdistelivat. Kun sain kiikarit nenälleni, lintu laskeutui maahan enkä sitä enää löytänyt. Vilaukselta nähdyt tuntomerkit: ”erikoinen”, ei mikään ”tuttu” lintu, harmaan tai ruskeanvärinen, tuli mieleen pähkinähakki. Siis hyvin epämääräiset tuntomerkit. Yksi mahdollisuus voisi olla puhdistamolla jo pitkään oleillut hiiripöllö.

Talitiaiset naputtelivat ruokaa etsiessä männyn runkoa niin, että hyvin ohutta männyn ”kaarnaa” ”satoi” alas.

Uudesta lintutornista kävin etsimässä tunturipöllöä, mutta ei näkynyt. Kysyin myös ”harvahampaalta” ja hänen mukana olleelta nuorelta kaverilta, mutta eivät hekään olleet tänään nähneet.

Vanhan lintutornin yli lensi yksi pikkutikka, tuli ruokintapaikaltamme päin. Ja kun pääsin ruokintapaikalle, tuli se syömään puunrungolle kiinnitettyä läskinpalaa. Ruokintapaikan puissa koputteli yksi käpytikka.


Ruokintapaikan tiedot 14:20-14:30 (-3 C, lunta n. 20 cm):
Pikkutikka 1
Käpytikka 1
Harakka 2
Keltasirkku n. 10
Punatulkku n. 5
Talitiainen n. 10
Sinitiainen n. 25

Yritin löytää myös hiiripöllön puronvarresta puhdistamon takaisesta metsästä koivukujan varrelta, mutta en löytänyt (aikakin oli tiukilla).

Retken oivallus: kiire on valhetta. Valheellinen osa minussa ylläpitää kiirettä, aito osa harmoniaa. Kiire rikkoo, luonnollinen rytmi eheyttää.

Tämä vanha retkitarina oli viimeinen luontojuttu tällä erää. Voi olla, että kirjoittelu tässä blogissa vielä joskus jatkuu. Toistaiseksi kuitenkin laitan blogin jäähylle. Lisää blogikirjoituksiani, silloin tällöin myös luontojuttuja löytyy osoitteesta http://syvyydenpintasukeltaja.blogspot.comEi kommentteja:

Lähetä kommentti